U Ligi prvaka su možda nepobjedivi, ali večeras im je Girona očitala fudbalsku lekciju!

Velika pobjeda protiv Real Madrida

U Ligi prvaka su možda nepobjedivi, ali večeras im je Girona očitala fudbalsku lekciju!

E. Oštraković

Utakmicu 31. kola Primere večeras su odigrale ekipe Girone i Real Madrida, a susret je završen onako kako to niko nije mogao ni zamisliti. Domaća ekipa je ostvarila pobjedu od čak 4:2.

Real je naravno bio apsolutni favorit na ovoj utakmici, ali su na kraju upisali visok poraz, a sva četiri gola dao je jedan fudbaler.

Krenimo redom. Igrala se 12. minuta utakmice kada su domaći fudbaleri došli do vodstva. Gutierrez je asistirao, a gol je postigao Castellanos.

Isti igrač povisio je na 2:0 u 24. minuti, a ovaj put mu je asistirao Martinez. Već tada se vidjelo da će ova noć biti sjajna za Castellanosa.

Do kraja prvog poluvremena Real je uspio smanjiti prednost na 2:1 i činilo se tada da će u drugom poluvremenu krenuti po preokret.

Igrala se 34. minuta utakmice, Asensio je asistirao, a gol za Real Madrid postigao je Vinicius Junior.

Oglasi

Drugo poluvrijeme krenulo je još gore za Real Madrid nego prvo. Na samom otvaranju drugog dijela utakmice, u 46. minuti primili su treći gol.

Couto je asistirao, a svoj treći gol na susretu postiže Castellanos i tako ponovo vraća veliku prednost svojoj ekipi.

Nešto nevjerovatno desilo se u 62. minuti. Castellanos je tada postigao Gironin, ali i svoj četvrti gol na večerašnjoj utakmici.

Konačan rezultat utakmice postavio je Lucas u 85. minuti kada je pogodio za 4:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je nakon ovog poraza ostao na drugom mjestu i još uvijek imaju jedanaest bodova zaostatka za Barcelonom.

Ipak, sada Barcelona ima utakmicu manje, te svoju prednost može povećati na 14 bodova i ako i definitivno ovjeriti titulu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Bolje je pošteno izgubiti nego kupiti titulu-le.
2 5
Klicko2
OSTAJE PITANJE ZAŠTO SUDIJA NIJE DOSUDIO PENAL ILI BAR ISKLJUČIO IGRAČA ĐIRONE
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi