Real Madrid i Adidas sklapaju najveći sponzorski ugovor u historiji

Cifre od kojih se zavrti u glavi...

Real Madrid i Adidas sklapaju najveći sponzorski ugovor u historiji

S. Grebović

Real Madrid je na pragu najvećeg sponzorskog ugovora sa renomiranim proizvođačem sportske opreme Adidas. 

Kraljevski klub je poznat po konstantnom obaranju brojnih rekorda, kako na zelenom terenu, tako i van njega. 

Obarali su nekoliko puta rekord za najskuplje plaćenog igrača na planeti, a možda i narednog ljeta to isto urade, osvojili su tri uzastopna naslova prvaka Evrope, ali zbog svoje nevjerovatne reputacije često rekorde postavljaju i na finansijskom planu, potpisivanjem ogromnih ugovora sa sponzorima i slično.

Tako je i ovog puta, pošto je Real pred potpisivanjem velike saradnje sa proizvođačem sportske opreme "Adidas".

Naime, dvije strane bi trebalo da parafiraju saradnju na čak 10 godina, prema kojoj bi Real godišnje dobijao nestvarnih 120 miliona eura zagarantovanog novca i 30 miliona u vidu dodatnih bonusa.

To će biti apsolutni svjetski rekord, kada su fiksna godišnja primanja u pitanju, a ova vijest dobija sve veće zamahe u španskim medijima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti