Real Madrid je ponovo prvak svijeta!
Kraljevi su danas po četvrti put osvojili Svjetsko klupsko prvenstvo i ovo im je treća uzastopna titula najboljeg tima na svijetu

Kraljevi sigurni protiv Al Aina

Real Madrid je ponovo prvak svijeta!

E. Škorić

Nogometaši Real Madrida su u Abu Dhabiju u finalu Svjetskog klupskog prvenstva s 4:1 pobijedili Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Real Madrid je bio veliki favorit na ovom turniru u Abu Dhabiju i na kraju je opravdao tu ulogu, te bez većih problema stigao do novog trofeja.

Već u 14. minnuti Luka Modrić postiže lijep gol za vodstvo Kraljeva, mada su prethodno igrači Al Aina imali stopostotnu šansu, a Sergio Ramos je u toj situaciji s linije spasio Real.

Do 60. minute su igrači koje je predvodio hrvatski stručnjak Zoran Mamić uspijevali da odole napadima kraljevskog kluba, no onda je Llorente u 60. minuti zakucao loptu u mrežu za 2:0.

U 79. minuti asistencija Modrića i pogodak Sergija Ramosa, a tek je u 86. minuti Shiotani postigao utješni gol za Al Ain. Konačnih 4:1 postavlja Nader autogolom u nadoknadi.

Ovo je Realu bio treći uzastopni naslov, a prethodno su u finalima pobjeđivali Gremio prošle i Kashimu pretprošle godine. Ovo je ukupno četvrti trofej Reala i sada je iza sebe ostavio Barcu koja ima tri naslova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rimke
najveci klub na svijetu
31 11
srebrenik95
Giganti
18 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti