Real Madrid konačno upisao pobjedu, Benzema briljirao

Kraljevi bolji od Fenerbahčea

Real Madrid konačno upisao pobjedu, Benzema briljirao

Fudbaleri Real Madrida konačno su upisali i pobjedu na pripremnim utakmicama.

Nakon poraza od Bayerna, remija protiv Arsenala, poraza od Atletico Madrida i Tottenhama, Kraljevi su danas prekinuli crni niz i pobijedili Fenerbahče u okviru Audi kupa.

Rezultat je bio 5:3, a briljirao je Karim Benzema koji je za sat vremena, koliko je proveo na terenu, postigao hat-trick.

Ipak, nije sve tako dobro pkrenulo po Real. Fener je prvi došao do gola i to u 6. minuti kada je Navasa savladao Rodrigues. Samo šest minuta kasnije Real dolazi do izjednačenja i to golom Benzeme. Francuz preokreće rezultat u 27. minuti, a konačni rezultat prvog dijela postavlja Dirar deset minuta prije kraja.

U nastavku meča Real ubacuje u brzinu više pa dolazi do novog gola nakon samo osam minuta, a ponovo je pogodio Benzema. Turci se nisu predavali pa do novog izjednačenja dolaze šest minuta nakon trećeg gola Reala.

Do kraja meča vidjeli smo još dva gola i to oba u mreži Fenera. Prvo je pogodio Nacho u 62. minuti, da bi konačan rezultat susreta postavio Mariano u 80. minuti.

Ovo je bio susret za treće mjesto na ovogodišnjem Audi kupu, a u finalu će se večeras sastati Tottenham i domaćin Bayern.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi