Ancelotti šestoricu ostavio po strani, dvojicu mora otpisati za finale
Foto - EPA

Zanimljiva scena na treningu Kraljeva

Ancelotti šestoricu ostavio po strani, dvojicu mora otpisati za finale

Midhat Šljivak

Real Madrid i Liverpool večeras će u Parizu igrati posljednji meč klupske sezone u Evropi.

Veliko finale Lige prvaka igra se na čuvenom 'Stadionu Francuska' i njom će se zaključiti ova sezona u klupskom fudbalu.

Oba tima najavila su borbu do posljednje kapi znoja. Odradili su sinoć treninge, prvo Liverpool, a zatim i Kraljevi iz Madrida.

Carlo Ancelotti je pred ovo finale odlučio da fudbaleri odigraju međusobni meč. Naravno, on nije trajao dugo, ali za šestoricu fudbalera Reala nije bilo mjesta na 'utakmici' i odradili su samo običan trening.

Među njima ćemo tražiti dvojicu koja večeras neće biti u kadru za meč. Dvojicu će Ancelotti morati da ostavi na tribinama i vidjet ćemo za koga će se italijanski stručnjak odlučiti.

Igrači koji su bili izostavljeni s međusobne utakmice su: Hazard, Jović, Vallejo, Bale, Isco i Mariano.

Oglasi

Finale Lige prvaka igra se večeras od 21 sat.

Ancelotti svim silama ide na trofej: "Kada vidim lica igrača, odmah mi je lakše"

Real Madrid će imati šansu da osvoji 14. trofej najboljeg tima Evrope.

Veliki optimizam vlada u redovima Reala. Niko ih nije očekivao u finalu ove sezone, ali nakon brojnih čuda tim Carla Ancelottija će tražiti još jedno iznenađenje protiv Liverpoola.

"99 posto igrača zna ko igra sutra. Svi su spremni i žele igrati. Ne zanima ih koliko minuta, žele samo igrati", rekao je Ancelotti i nastavlja priču:

"Za mene su ovakve utakmice sasvim normalne. Znamo šta ovaj klub predstavlja i šta historija od nas traže. Veoma je bitno što smo ovdje i spremni smo da ispišemo historiju nakon jako dobre sezone".

Motivisan je Ancelotti da ponovo s Realom uzme titulu Lige prvaka. To je učinio 2014. godine.

"Motivacija je apsolutno ista kao 2014. godine u Lisabonu. Igrači su mirni i puni samopouzdanja. Ja sam također veoma miran, ali  poslijepodne će brige krenuti. Međutim i pored briga optimista sam kada vidim lica fudbalera".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na kraju je Ancelotti zaključio:

"Finale smo zaslužili. Imamo kvalitet i talent, ali to nekad nije dovoljno. Posvećeni smo i historija nas gura prema naprijed", saopštio je Ancelotti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi