Klopp i Redsi spremni za osvetu: "Nismo zaboravili 2018. godinu"
Foto - Screenshot

Liverpool protiv Real Madrida

Klopp i Redsi spremni za osvetu: "Nismo zaboravili 2018. godinu"

M. Šljivak

Liverpool i Real Madrid sutra u Parizu igraju finale Lige prvaka i stavljaju tačku na sezonu u evropskim takmičenjima.

Oba tima vrše posljednje pripreme pred utakmicu, a press konferenciju danas je odradio menadžer Liverpoola Jurgen Klopp.

Tim s Anfielda spreman je za finale i jasan je cilj - osveta Realu za poraz iz 2018. godine.

"Raspoloženje je veoma dobro, veoma dobro. Veoma smo uzbuđeni", počeo je prič Klopp i nastavio je:

"Ne znam kako bih se osjećao kada bismo osvojili trofej. Pitajte me nakon utakmice sutra. Želimo im pružiti pravu borbu, neki od njih mogu uzeti peti trofej, njihov menadžer može uzeti četvrti trofej. To iskustvo ne možemo kupiti preko noći".

Svi se sjećaju finala iz 2018. godine. Izlazak Moa Salaha nakon nastraja Sergija Ramosa (mnogi tvrde namjernog) te katastrofe Lorisa Kariusa na golu. Klopp je govorio o 'osveti' Salaha Realu i tvrdi da niko nije zaboravio taj meč iz 2018. godine.

Oglasi

"Tog dana smo izgubili i on se povrijedio u ranoj fazi. Sada je u jako dobroj formi i svaki igrač ima različitu motivaciju. Nije to jedina njegova motivacija, ali nismo zaboravili tu utakmicu. Mnogi zaboravljaju da je Karius imao potres mozga na tom meču".

Njemačkom treneru je zasmetala promjena terena. Postavljena je nova trava i to jučer.

"Neko je mislio da je to dobra ideja. Interesantno je to. Ipak, neće mi pokvariti raspoloženje. Igrat ćemo na bilo kakvom terenu. Real će trenirati nakon nas, Carlo Ancelotti će vam reći isto. Ne znam je li ova odluka dobra ili loša. Nadam se da nećete napisati kako kukam zbog terena".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Menadžer Reda nema odgovor na pitanje ko je favorit na utakmici.

"Nije lako odgovoriti. Nemam pravi odgovor. Ne znam zaista. Kada pogledate kakve povratke je imao Real, rekao bih da su oni, ali želim da mi budemo na istom nivou i da budemo pravi u ovom meču. U dobroj smo formi", istakao je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Adrian
Idemo Kraljevi!
8 1
denimen9
Očito je da su traumatizirani.
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi