Čudesan gol Tchouamenija donio Realu tri boda na gostovanju kod Mallorce

Slavili sa 1:0

Čudesan gol Tchouamenija donio Realu tri boda na gostovanju kod Mallorce

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida danas su u gostima s minimalnih 1:0 pobijedili Mallorcu u okviru 31. kola španske La Lige.

Kraljevski klub nije previše blistao u današnjem meču protiv Mallorce, ali za Carla Ancelottija najvažnije je da je njegov tim upisao tri boda i nastavio koračati ka titulu prvaka Španije.

Prvu pravu priliku vidjeli smo u 31. minuti kada je Mallorca bila veoma blizu gola. U šansi se našao Raillo koji je nakon centaršuta šutirao glavom, ali je golman gostiju sjajno odbranio njegov udarac.

Samo dvije minute kasnije uzvraća Real Madrid. Jude Bellingham je pokušao s vrha kaznenog prostora, no prečka je spasila Mallorcu.

Do kraja prvog poluvremena nismo vidjeli neke ozbiljnije prilike. No, pravi "vatromet" uslijedio je u uvodnim minutama drugog dijela.

U 47. minuti ponovo je u šansi bio Bellingham koji je i ovaj put sjajno šutirao, ali golman Mallorce zaustavlja njegov udarac.

Oglasi

Ipak, već u narednom napadu Real Madrid je došao do gola i ovaj put spasa za domaće jednostavno nije bilo.

U centru pažnje našao se Aurelien Tchouameni koji je sa 25 metara spektakularno pogodio mrežu Mallorce za vodstvo Reala od 1:0 i ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat današnje utakmice.

Real je vodstvo mogao udvostručiti u 61. minuti preko Brahima Diaza koji je izašao sam na golmana Mallorce, ali je Rajković to odbranio.

Desetak minuta kasnije pokušao je i Valverde, no njegov udarac u posljednji trenutak blokira jedan igrač Mallorce.

Domaći su samo minutu kasnije mogli da kazne Real za promašaje. U šansi je bio Sergi Darder koji je odlično šutirao, no ponovo golman gostiju fantastičnom intervencijom spašava kraljevski klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja utakmice Real je diktirao ritam igre, te je uspio da privede meč kraju i dođe do pobjede i nova tri boda.

Krajevi su prvi na tabeli sa 78 bodova i imaju 11 bodova i utakmicu više u odnosu na drugoplasiranu Barcelonu koja večeras gostuje u Cadizu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Real Madrid je najveći klub na planeti
0 1
Klicko2
Mi smo prvaci ove šugave države.HALAL TI GA MADRID Y NADA MAS
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi