Navijači Real Madrida večeras su na Bernabeu ponizili Joana Laportu kao niko prije

Iskoristili priliku

Navijači Real Madrida večeras su na Bernabeu ponizili Joana Laportu kao niko prije

Endin Čaušević

Real Madrid i Barcelona igraju trenutno na Santiago Bernabeu prvi meč polufinala Kupa kralja, a u centru pažnje pred početak utakmice našli su se domaći navijači koji su zbog slučaja "Negraira" odlučili da na brutalan način prozovu Joana Laportu.

Predsjednik Barcelone prethodnih sedmica nalazi se na velikom udaru krtiika španske javnosti nakon što je nedavno objavljen skandal u kojem se upravo u centru pažnje nalazi katalonski klub.

Barcelona je optužena da je prethodnih godina koristila usluge aktivnog sudije Jose Maria Enriquez Negreirem te da su navodno tražili njegove savjete oko sudijskih odluka u takmičenjima u Španiji što je strogo zabranjeno.

Laporta je nakon toga saopštio da su kompaniju tog sudije angažovali za neke potpuno druge stvari i da će to sudskim putem dokazati.

Međutim, ostali klubovi u španiji digli su glas protiv Barcelone i traže da se katalonski klub žestoko kazni. Špekulisalo se o novčanoj kazni, oduzimanju bodova ili čak izbacivanju iz La Lige, ali je teško očekivati da će se to desiti.

Također, i navijači Real Madrida jedva su dočekali takav skandal kako bi iskoristili priliku da isprozivaju svog najvećeg rivala i njihovog predsjednika za kojeg su večeras na Bernabeu spremili poseban "doček".

Oglasi

Naime, navijači Reala su izradili na novčanicama od 500 eura lik predsjednika Barcelone i bacali su ih ispred stadiona, a isto su nastavili i nakon ulaska na tribine.

Laporta je izviždan žestoko kada se pojavio na stadionu, a isti tretman dobili su i navijači katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navijači Reala traže da se slučaj "Negraira" istraži i da se Barcelona kazni što je mnogima i smiješno s obzirom da mnogi smatraju da je jasno kakav status kraljevski klub ima što se tiče sudijskih odluka.

Oni tvrde da je ovaj slučaj pokazao kakva korupcija vlada u španskom fudbalu, ali je jasno da sigurno ne bi tako reagovali da je u pitanju neki drugi klub. Ipak, maksimalno koriste priliku da prozivaju ljutog rivala i nadaju se da će Barcelona biti žestoka kažnjena.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bacise
Ko o čemu, ***** o poštenju ???
0 2
Drakulaaa
Caus bolan, ne blamiraj se... Kod tebe svaka druga vijest u fazonu "kao nikad prije", "nevjerovatno" itd... Tebi je bolan nevjerovatno kad kazu da ce ujutru svanut.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi