Xavi se pravi nevinašce, kao da je zaboravio da je upravo Barcelona napravila najveću krađu ikad
Xavi je pred El Clasico izjavio da sudije nikada nisu pomogle Barceoni. Molim?

Nelogična izjava pred El Clasico

Xavi se pravi nevinašce, kao da je zaboravio da je upravo Barcelona napravila najveću krađu ikad

E. Ganibegović

Večera se od 21 sat u prvom meču polufinala španskog kupa sastaju Real Madrid i Barcelona. Xavi je na press konferenciji prije ove utakmice dao jednu potpuno nelogičnu izjavu zbog čega su ga na zub uzeli mnogi ljubitelji fudbala.

Naime, Xavi je u kontekstu nedavnog skandala i famoznog slučaja "Negraira" rekao da Barceloni sudije nikada nisu pomogle.

"Slučaj Negreira? Nama sudije nikad nisu pomogle. To je moj osjećaj. Ne volim pobjeđivati varajući", rekao je kratko Xavi i s tih nekoliko riječi potpalio veliku vatru.

Kao da je trener Barcelone i nekadašnji veznjak ovog tima zaboravio na mnoge stvari iz svoje karijere, a posebno na utakmicu protiv Chelseaja 2009. godine.

Radilo se u polufinalu Lige prvaka. U prvoj utakmici u Kataloniji bilo je 0:0, da bi u revanšu Chelsea stigao do prednosti od 1:0 pogotkom Essiena.

Kako je tada važilo pravilo gola u gostima, Barceloni je trebao gol, odnosno remi s postignutim pogotkom kako bi prošla u finale i izbacila Chelsea.

Oglasi

Tom Hening Ovrebo je čovjek koji je bio glavni sudija na toj utakmici i navijači Chelseaja ga se sjećaju s gađenjem jer ih je žestoko pokrao, odnosno pomogao Barceloni.

On je propustio dosuditi čak tri penala za londonski tim, a on je nedavno i govorio na ovu temu te kazao da bi mu lakše bilo da je meč završio 0:0. 

"Siguran sam da bi kraj meča bio mnogo lakši za nas kao sudijski tim, da nije postignut taj gol. Chelsea bi otišao u finale i njihovi navijači u pub i govorili bi da nema veze što im nisu svirani dva, tri, četiri ili pet penala jer su u finalu", rekao je Ovrebo.

"Mislim da navijači Chelseaja nisu korektni kada traže četiri ili pet penala, ali svi znaju da je prema pravilima fudbala morao biti dosuđen minimalno jedan penal", dodao je još Ovrebo.

Podsjetimo, nakon nevjerovatnih sudijskih grešaka i protesta navijača i igrača Chelseaja, Andres Iniesta je postigao gol koji je Barcelonu odveo u finale elitnog takmičenja. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bavarac88
Ne zna se ko vise krade od Reala i Barce,ipak pored ove Barcelone protiv Chelseja i Real je poguran od strane sudija protiv Bayerna 2017 godine ,,,jadno i zalosno sto je vidio citav svijet namjestanje,samo nisu vidjeli navijaci Reala ,sudije i Eufa
4 2
user1620593935
Najveca kradja u povijesti nogometa je Realova pljacka protiv Rijeke 1986 godine kada je sudija Realu svirao penal i iskljucio 3 igraca Rijeke samo da ovaj lopovski klub prodje dalje. Sudac te utakmice je dobio dozivotnu zabranu sudjenja. A bilo je jos takvih utakmica u korist najlopovskijeg kluba na planeti.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi