Real Madrid je spreman trojicu fudbalera pustiti potpuno besplatno
Foto - EPA

Samo od plata bi uštedili ogromnu cifru

Real Madrid je spreman trojicu fudbalera pustiti potpuno besplatno

Midhat Šljivak

Real Madrid kao i gotovo svi evropski klubovi ima ozbiljnih financijskih problema.

Kraljevi su u velikim dugovima, a kako bi barem malo ublažili ekonomske posljedice uzrokovane pandemijom, napravili su određene korake koji su uključivali i smanjenje plata fudbalerima.

Sličan plan je i za narednu sezonu, ali gotovo svi igrači osim Luke Modrića su odbili da im se plata ponovo 'skreše' za 30 posto i da ostanu bez bonusa.

Ipak, neki od njih naredne sezone neće nositi dres Reala iako su ugovorom vezani za klub, jer je rukovodstvo spremno da ih se odrekne zbog velikih plata koje imaju.

Marca piše da će Real Madrid zbog krize morati da se riješi i određenih ugovora koje imaju fudbaleri ovog tima, pa su spremni da igrače tokom ljeta puste potpuno besplatno.

Tako neće tražiti nikakvu naknadu za potencijalne transfere Garetha Balea, Marcela i Isca, jer će samo njihovim odlaskom imati ogromnu uštedu na platama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovom triju ugovori ističu u ljeto 2022. godine. Real ih je dakle spreman već ovog ljeta pustiti potpuno besplatno, a od njihovih plata bi uštedili gotovo 40 miliona eura godišnje.

Klubovi su u ovom periodu jednostavno primorani da se snalaze na sve strane, pa neće biti nikakvo čudo ako u narednim godimana uglavnom budemo gledali razmjene fudbalera umjesto velikih transfera.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi