Samo Luka Modrić pristaje na sve u Real Madridu
Foto - EPA

Prihvatio sve što je klub tražio

Samo Luka Modrić pristaje na sve u Real Madridu

M. Šljivak

Luka Modrić će i naredne sezone nositi dres Real Madrida.

Iskusni veznjak koji će ove godine proslaviti svoj 36. rođendan dogovorio je produžetak saradnje sa Kraljevima i uskoro će on zvanično potpisati ugovor do ljeta 2022. godine.

Pristao je hrvatski fudbaler na sve uslove koje je klub tražio od njega. Jedan je od rijetkih koji je bez pogovora pristao na smanjenje plate za ovu sezonu, a isto je napravio i za narednu.

Modrić je prihvatio mnogo manji ugovor od onog kojeg ima trenutno (12 miliona eura godišnje). Novi nije ni blizu ove cifre, ali ga je prihvatio jer želi da odigra još jednu sezonu u kraljevskom klubu.

Za razliku od Modrića većina drugih fudbalera nije pristala na novo smanjenje plata. Klub sada pokušava sa svakim pojedinačno da to dogovori jer se kao i mnogi drugi veliki timovi nalaze u neugodnoj financijskoj situaciji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Modrić je imao razumijevanja za poteškoće kroz koje prolazi klub, no on je zaista rijedak slučaj.

Luka je od 2012. godine član Kraljeva. Osvojio je sa ovim klubom apsolutno sve, a u 371 odigranoj utakmici je zabio 26 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Pajver
Pametan zna da ne vrijedi ni blizu kao nekada i šta ima bolje za jednu veliku karijeru već je završiti kao dugogodišnja desetka u Realu i naravno poslije Eura oproštaj od reprezentacije.
5 13
thekupus
Jedna od stvarnih legendi evropskog fudbala
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi