Real Madrid pobijedio Athletic Bilbao i osvojio španski Superkup

Kraljevi u finalu slavili sa 2:0

Real Madrid pobijedio Athletic Bilbao i osvojio španski Superkup

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida večeras su u finalu španskog Superkupa pobijedili Athletic Bilbao sa 2:0.

Španski Superkup se i ove godine igrao u Saudijskoj Arabiji iako su navijači klubova koji su učestvovali na ovoj završnici itekako negodovali zbog toga.

Ipak, novac je bio ključna stvar da se ponovo putuje u Saudijsku Arabiju, a navijači u ovoj zemlji mogli su da uživaju u sjajnom fudbalu. Na kraju najviše razloga za slavlje imao je Real Madrid koji je došao do trofeja.

Kraljevi su večeras bez većih problema uspjeli da dođu do pobjede protiv Athletica, te osvoje prvi trofej u ovoj sezoni.

Prvo uzbuđenje na meču vidjeli smo u 14. minuti kada je Alaba igrao rukom nakon udarca Williamsa, ali je sudija samo odmahnuo rukom i nije htio da gleda VAR snimak što je itekako naljutilo navijače Athletica.

Real je imao incijativu od samog početka meča, a Kraljevi su u finišu prvog poluvremena uspjeli da dođu do prednosti. Rodrygo je odlično prošao po desnoj strani i uposlio je Luku Modrića koji sa vrha kaznenog prostora sjajno pogađa za 1:0.

Kraljevi su bolje otvorili i drugo poluvrijeme, a do drugog gola stigli su već u 52. minuti. Jedan od igrača Athletica igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, a sudija Grado je ovaj put gledao VAR i odlučio je da svira penal.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Karim Benzema koji je uspio da povisi rezultat na 2:0 i već tada je bilo jasno da je Real na korak od novog trofeja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Athletic je u 88. minuti mogao da se vrati u meč. Eder Militao je igrao rukom nakon udarca Raula Garcije, a sudija je svirao penal i dao direktan crveni karton defanzivcu Rela Madrida.

Loptu na bijelu tačku je namjestio upravo Raul Garcia, ali je Courtois sjajno odbranio njegov udarac. Do kraja meča se rezultat nije mijenjao, te je Real zasluženo uspio da dođe do trofeja španskog Superkupa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Meni kao neutralnom navijacu ovo je previse providno.Ne sviras 100%-tni penal za Bilbao pa onda nepostojeci penal sviras za real i pred kraj utakmice kofol sviras penal za Bilbao(do tad vec psihicki pali zbog sudijskih odluka).Dno dna.Na sta je pao ovaj fudbal.Na niske grane
7 29
bosch
Grande Luka majstore. Jedan od najboljih veznih ikada!
19 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi