Real Madrid počeo pregovore sa Mohamedom Salahom
(Foto: EPA)

Francuski novinar tvrdi

Real Madrid počeo pregovore sa Mohamedom Salahom

M. Šljivak

Madridski Real navodno je počeo pregovore sa napadačem Liverpoola Mohamedom Salahom.

Tako barem tvrdi novinar francuskog Canala plus Philippe Carayon koji je u programu ove televizije istakao:

"Zinedine Zidane ne želi samo Edena Hazarda u klubu. Postoje određeni kontakti između Reala i Mohameda Salaha", tvrdi Carayon.

Ovo su svakako velike vijesti. Eventualni transfer Salaha u Real Madrid sigurno bi potresao Evropu, a napadačka igra Kraljeva sa njim i Hazardom bi dobila posve drugu dimenziju.

Izuzev ove tvrdnje francuskog novinara za sada nema drugih informacija o potencijalnom transferu, pa sve treba uzeti sa rezervom.

Ono što se sigurno zna je da Real sprema rekonstrukciju tima. Otpisani su mnogi igrači od strane Zinedinea Zidanea, koji će također imati čak 540 miliona eura za pojačanja.

Dobar dio tog novca otići će na transfer Edena Hazarda iz Chelseaja, a vidjet ćemo hoće li Kraljevi napraviti posao i sa Liverpoolom.

Salah je već dvije godine član Liverpoola. Pruža zaista čudesne partije i postigao je 70 pogodaka u 103 nastupa za Redse.

Protekle sezone je odigrao 51 utakmicu uz učinak od 26 golova i 13 asistencija, a učinak će sasvim sigurno htjeti da pojača u finalu Lige prvaka protiv Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi