Apsolutno je ubijeđen u svoj izbor: Henry izabrao favorita između Reala i Cityja

Čeka ih novi duel u polufinalu

Apsolutno je ubijeđen u svoj izbor: Henry izabrao favorita između Reala i Cityja

A. Čaušević

Manchester City i Real Madrid će baš kao i prošle sezone igrati polufinale Lige prvaka. Tada su bili uspješniji Kraljevi, a Građani će ovaj put tražiti osvetu.

Real Madrid je već godinama najbolji evropski tim i eliminisati Kraljeve u dvomeču ponekad djeluje kao nemoguća misija.

Thierry Henry, čuveni bivši napadač, dao je svoju prognozu te je ubijeđen da će u finale otići aktuelni prvak Engleske.

"Kladim se protiv Reala, idem na Manchester City, oni će ući u finale", samouvjereno je kazao Henry nakon što su Građani eliminisali Bayern.

Prošle sezone City je bio blizu plasmana u finale, ali je u samoj završnici ispustio nemoguće te su Kraljevi prošli dalje poslije produžetaka.

Oglasi

Građani su dobili prvi meč sa 4:3, a u revanšu su imali sve u svojim rukama do samog finiša kada su primila dva gola u posljednjim minutama. U produžetku je za konačnih 3:1 i prolazak dalje zabio Karim Benzema.

S obzirom da je jedan dio karijere proveo u Barceloni, možda i nije iznenađenje zašto se legendarni Francuz odlučio da veće šanse za plasman u finale da Građanima.

U četvrtfinalu City je pokazao da je spreman za najveći domet eliminacijom Bayerna, dok su Los Blancosi na neki način odradili rutinski posao protiv Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećanja, u drugom polufinalnom paru sastaju se Milan - Inter. Milanski obračuni će svakako biti dva spektakla, ali generalni dojam je da će pobjednik dvomeča Real - City biti veliki favorit u finalu.

Ovosezonsko finale Lige prvaka igra se 10. juna na stadionu Ataturk u Istanbulu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

6HM6
Uredu je Henry,vise Liga prvaka od tebe ima vozac Realovog autobusa ?
3 1
KB9
E jest se znalac nasao komentarisati,ima 0 osvojenih Liga prvak
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi