U avionu za Berlin Modrić 'aminovao' novo pojačanje Reala: "On je najbolji"

Očekuje se kupovina na ljeto

U avionu za Berlin Modrić 'aminovao' novo pojačanje Reala: "On je najbolji"

Edmir Škorić

Tokom leta iz Madrida prema Berlinu Luka Modrić je odlučio da predloži klubu dovođenje sjajnog defanzivca, koji je doduše i ranije bio na radaru Kraljeva.

Real je nakon remija s Betisom (1:1) sada posvećen završetku grupne faze Lige prvaka i gostovanju kod Union Berlina. Madriđani su s pet pobjeda davno osigurali nokaut fazu i sutra će biti rasterećeni.

Put za Berlin iskorišten je i za uobičajeno ćaskanje fudbalera, stručnog štaba i pojedinih članova rukovodstva kluba, a navodi se kako je u jednom trenutku bilo razgovora o potencijalnim pojačanjima i da je upravo Modrić predeložio dovođenje beka koji bi mogao riješiti Ancelottijeve brige.

I dok klub i dalje razmišlja o dovođenju Alphonsa Daviesa iz Bayerna, Modrić uvjerava da bi savršeno pojačanje za ljeto bio lijevi bek Girone Miguel Gutierrez. Girona je apsolutni hit ove sezone, pa je trenutno vodeća na tabeli, a sastav katalonskog kluba formiran je od brojnih talenata koji su sada pod posebnim povećalom.

Pažnju na sebe skrenuo je i lijevi bek Gutierrez, koji je zabio gol u 4:2 pobjedi protiv Barcelone u nedjelju navečer. Mladi bek, koji ima 22 godine, ponikao je u Real Madridu, igrao za sve omladinske uzraste, bio član i prvog tima, ali je ipak prodan Gironi za 6 miliona eura prošlog ljeta.

Oglasi

No, Florentino Perez kao da je znao kakav je to dragulj, pa je zadržao 50 posto prava na igrača i ima mogućnost da ga vrati među Kraljeve za osam miliona eura. U Realu se uveliko spominje mogućnost dolaska ovog fudbalera, a vijest je došla i do igrača.

Tako je Modrić rekao da je Gutierrez "najbolji bek lige u ovom trenutku" i da postoji puno razloga da ga klub vrati nazad.

Gutierrez je svojevremeno bio 'otkriće' Zinedinea Zidanea u sezoni 2020/21, kada mu je davao šansu umjesto Marcela i Ferlanda Mendyja. Sada kada je mladi bek konačno pokazao svoje najbolje izdanje, Real će nastojati da ga vrati.

U slučaju da propadne transfer Daviesa, Gutierrez će svakako biti "zicer", a na Santiago Bernabeuu ga očekuje borba sa Mendyjem i Franom Garcijom za startno mjesto.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Miguel Gutierrez član je mlade reprezentacije Španije i neko na koga treba obratiti posebnu pozornost u budućnosti. Za Gironu je minule sezone upisao 17 nastupa i dao jedan gol uz tri asistencije. Interesantno, taj jedni gol dakle postigao je sinoć protiv Barcelone.

U biografiji mu stoji da je osvojio Ligu prvaka s Realom te jednu titulu prvaka Španije, iako on nije dao prevelik doprinos u tome, ali bio je tu i tamo na terenu i zato se može pohvaliti sjajnom kolekcijom, u kojoj se nalazi i naslov omladinske Lige prvaka i trofej ostvaren na Evropskom prvenstvu sa juniorskom reprezentacijom Španije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Eto, Real ne zna dovesti igrača dok Modrić ne kaže...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi