Real Madrid prije debija Messija imao 11 trofeja više, a sada gledaju Barceloni u leđa

Argentinac je sve promijenio

Real Madrid prije debija Messija imao 11 trofeja više, a sada gledaju Barceloni u leđa

Endin Čaušević

Barcelona je proteklog vikenda pobijedila Levante na svom terenu sa 1:0 i tako zvanično odbranila titulu prvaka Španije.

Katalonski klub dominira ove sezone u Španiji jer će igrati i u finalu Kupa Kralja gdje također brane titulu. Također, Barca je stigla i do polufinala Lige prvaka, a trofej u ovom takmičenju sigurno je najveći cilj Katalonaca.

Barcelona je u prethodnih 11 godina u La Ligi osvojila čak osam titula prvaka Španije, a sigurno da to najviše smeta pristalicama Real Madrida koji više nije najtrofejniji klub na svijetu.

Naime, Barcelona je uspjela da prestigne Real Madrid, te sada ima tri trofeja više od Kraljeva što je prije desetak godina bilo nemoguće zamisliti da će se desiti.

Međutim, dolazak Lionela Messija na scenu promijenio je svjetski fudbal, ali i poredak između Barcelone i Reala što se tiče broja osvojenih titula.

Lionel Messi je za prvi tim Blaugrane debitovao 2004. godine, a tada je Real imao ukupno 11 više titula od Barcelone. Do Messijevog debija Kraljevi su na kontu imali 72 osvojena trofeja, a Barcelona 61.

Ipak, nakon što je Messi debitovao i postao jedan od najboljih igrača svijeta ta prednost se lagano topila. Barcelona je za 15 godina uspjela da stigne i pretekne Real Madrid što je za njih sigurno velika satisfakcija.

Trenutno osvajanjem La Lige Barcelona ima 95 osvojenih trofeja, a Real Madrid ima 92. Treba dodati da Barca može popraviti ovaj učinak jer još uvijek igraju u Ligi prvaka i Kupu Kralja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sigurno je da u Real Madridu itekako prate sve ove brojke, te da će učiniti sve što mogu da se već naredne sezone vrate na pobjednički put, te pokušaju smanjiti zaostatak u odnosu na najvećeg rivala.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Crnogorac45
LŠ: Real 13, Barca 5 Španska liga: Real 33, Barca 26 A Barca neka racuna kupove Katalonije i intertoto kupove.
3 1
teddy sheringham
I ja bih učinio sve da zguzim Jennifer Lopez, ali sumnjam da će moći.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti