Katalonci u strahu zbog sudije za meč polufinala: Sjećate li se kako je Pjaniću progledao kroz prste
Pjanić je izbjegao kaznu nakon jednog duela sa Lionelom Messijem

Ekipa sa Camp Noua nema baš najbolja iskustva sa glavnim sudijom za meč polufinala Lige prvaka

Katalonci u strahu zbog sudije za meč polufinala: Sjećate li se kako je Pjaniću progledao kroz prste

S. Pašalić

Barcelona će u srijedu na Camp Nou ugostiti Liverpool u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Poznat je i sudija za prvu utakmicu polufinala između Barcelone i Liverpoola, a katalonski mediji ga nisu oduševljeno dočekali.

Holanđanin Bjorn Kuipers bit će čovjek koji će dijeliti pravdu na ovoj utakmici, a statistika ne ide u prilog Barceloni kada Kuipers sudi katalonskom klubu pa je i razumljivo loše raspoloženje u katalonskim medijima .

Mundo Deportivo je istakao kako je tokom godina sudio u osam utakmica u kojima je igrala Barcelona. U tri utakmice Katalonci su pobijedili, jednom su izgubili, dok su četiri utakmice završile neriješenim rezultatom.

Pobjede su došle protiv Dinamo Kijeva 2009. godine, Milana u četvrtfinalu 2012. i protiv Porta u Super Kupu 2011. godine.

Ali, Mundo je bio kritičan prema Kuipersu i pored pobjede u Portu. Sve ostale utakmice koje je Kuipers sudio Barceloni su završile neriješeno s izuzetkom čuvene utakmice protiv Celtica u grupnoj fazi koju je škotski tim dobio sa 2:1.

Posljednji put kad je Kuipers bio sudja u utakmici Barcelone bila je uzvratna utakmica četvrtfinala protiv Juventusa 2017., koja je završio 0-0 nakon što je Juventus pobijedio u prvoj utakmici sa 3:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mundo je bio kritičan prema Kuipersu jer je dao žuti karton Neymaru, dok je Miralem Pjanić izbjegao kaznu nakon duela s Lionelom Messijem.

List kaže da Kuipers ima "reputaciju previše tolerantnog sudije, kojem treba vremena da nešto dosudi".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi