Real Madrid pronašao način kako se riješiti Balea

Velšanin odlazi u Englesku

Real Madrid pronašao način kako se riješiti Balea

A. Čaušević

Real Madrid već neko vrijeme traži način i pravu formulu kako da se riješi Garetha Balea, a čini se da je konačno i uspio.

Kraljevi su pokušavali da raskinu ugovor s Baleom i tako prekinu vezu koja traje sedma godina, međutim Velšanin to odbija zbog visoke plate.

Marca piše da su u Madridu pronašli način kako da odlični ofanzivac napusti ekipu, spremni su pustiti Balea besplatno i dijeliti platu s novim klubom, tačnije Real bi snosio polovinu troškova plate.

Zinedine Zidane ne računa na 31-godišnjaka i u novoj sezoni ga u slučaju ostanka čeka sjedenje na klupi ili gledanje utakmica s tribina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real novu destinaciju Baleu traži duže od godinu. Najbliže odlasku je bio prošlog ljeta kada je bilo sve dogovoreno s kineskim Jiangsu Suningom, ali je transfer propao u posljednji čas.

Ovaj put, 12 mjeseci kasnije Real je spreman plaćati i polovinu plate Baleu u novom klubu samo da ga se riješi. Najviše interesa pokazuju Tottenham i Manchester United.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi