Cristiano 'oživio' na Bernabeu, a krivci su Brazilci - Šou čudesnog dvojca Valencia će pamtiti dugo
Foto - EPA

Uvjerljiv trijumf Reala

Cristiano 'oživio' na Bernabeu, a krivci su Brazilci - Šou čudesnog dvojca Valencia će pamtiti dugo

Midhat Šljivak

Real Madrid je u 13. kolu La Lige deklasirao Valenciju na Santiago Bernabeu. Bilo je 5:1 za Kraljeve.

Real Madrid je bez većih problema došao do tri boda protiv Valencije. Rodrygo i Vinicius Junior bili su nezaustavljivi za Šišmiše koji su potpuno potopljeni na Bernabeu.

Već u trećoj minuti Kraljevi su poveli. Toni Kroos pronalazi Danija Carvajala, a ovaj postiže pogodak za prednost od 1:0.

Sijevalo je u prvom poluvremenu sa svih strana. I gosti su imali tri velike šanse, Hugo Duro je promašivao zicere i zaista je nevjerovatno šta napadač gostiju nije uspio zabiti.

Real je jednu od mnogobrojnih šansi iskoristio u 42. minuti. Rodrygo ima ulogu asistenta, a pogodak je postigao Vinicius Junior za rezultat poluvremena od 2:0.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/mimidynamight/status/1723441881537798373[/twitter]

Nakon samo pet minuta igre u nastavku Kraljevi su završili posao. Na sceni su bili Rodrygo i Vini.

U 49. minuti Vinicius postiže i drugi gol na asitenciju svog sunarodnjaka za 3:0, a Rodrygo samo minut kasnije koristi veliku grešku golmana Valencije i zasluženo stiže do gola za 4:0.

[twitter]https://twitter.com/d7em10_M/status/1723448539450155495[/twitter]

Real više nije jurišao, ali je ipak do kraja uspio postići i peti pogodak. Rodrygo je u 84. minuti zabio za 5:0

Oglasi

Interesantno je svakako da je brazilski duo večeras golove posvetio Cristianu Ronaldu. Vini je slavio pogodak s čuvenim 'calma', dok je Rodrygo izveo 'siiiuuu'.

Valencia je u 88. minuti uspjela doći do počasnog gola. Hugo Duro je nakon milion šansi zabio za konačnih 5:1.

Kraljevi su s tri boda zadržali drugo mjesto s 32 boda, ispred je Girona s dva boda više. Valencia je deveta sa 18 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 13. kolo:

Real Madrid - Valencia 5:1

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Lako je raspalu Valenciju,uz pomoć sudija logično al zato dođe Atletiko Madrid sa čolo simeoneom na čelu i tata morata u vrhu napada biće spašavaj se ko može hahhaha
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi