Mnogi su ostali u čudu kada su vidjeli novu domaću svlačionicu na stadionu Real Madrida

Na stadionu Santiago Bernabeu

Mnogi su ostali u čudu kada su vidjeli novu domaću svlačionicu na stadionu Real Madrida

A. Čaušević

Real Madrid je odigrao prvu utakmicu nove sezone na svom stadionu Santiago Bernabeu.

Vanjski radovi kao i oni na postavljanju krova još uveliko traju, dok su teren, svlačionice i ostale prostorije potrebne za odigravanje fudbalskih utakmica završene.

Uoči prve utakmice u novoj sezoni protiv Betisa Real Madrid je objavio izgled preuređenih prostorija namjenjenih za igrače Kraljeva.

Mnogi su ostali u čudu kada su vidjeli koliko je zapravo skromna svlačionica stadiona koji će kada bude završen biti najmoderniji na svijetu.

Od kluba sa 14 titula prvaka Evrope i ekipi u kojoj se nalazi niz svjetskih igrača mogu se očekivati razne vrste luksuza, ali to nije slučaj.

Čak su i klupe na kojim se igrači pripremaju za meč ili odmaraju tokom pauze drvene te nisu ni blizu onim kao što to slučaj na stadionima u Kataru gdje će se igrati Svjetsko prvenstvo.

Oglasi

U sklopu svlačionice se nalazi tuševi, toaleti, mini teretana sa nekoliko sprava te posebna prostorija namijenjena za stručni štab koja također izgleda sasvim normalno.

Pictures reveal progress of World Cup 2022 stadiums in Qatar, including  unfinished ground for final

Svlačionica na stadionu Al Bayt u Kataru

Možda je ovo najbolji pokazatelj zašto je Real najveći klub na svijetu. Kraljevi uvijek čvrsto stoje na nogama i znaju da nakon jednog uspjeha već se treba pripremati za novi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, tokom augusta, tačnije za svega četiri dana, je postavljen novi travnjak na kojem su Los Blancosi debitovali pobjedom sa 2:1 protiv neugodnog Betisa.

Kako sada stvari stoje kompletni radovi na stadionu Santiago Bernabeu koji će ubuduće moći organizovati teniske, rukometne i košarkaške mečeve će biti završeni prije početka sezone 2023/24.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Čuj teren postavljen za 4 dana,kod nas rade već 4 mjeseca i još se ne vidi kraj radova
6 0
Taceoni
Pa drvene klupe radi higiene normala
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi