Dogodilo se pravo čudo: Realov današnji sastav za historiju

La Liga

Dogodilo se pravo čudo: Realov današnji sastav za historiju

E. Škorić

Real Madrid od 16:15 sati igra susret španske La Lige protiv Villarreala u gostima, a vjerovali ili ne - u timu Kraljeva nema nijednog španskog nogometaša.

U Ligi prvaka se jednom desilo da Real zaigra u početnom sastavu bez španskog nogometaša, no danas po prvi put je madridski tim ligaški meč počeo bez Španca.

Dani Carvajal i Marco Asensio startali su u posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Valladolida, ali nijedan od njih se nije našao u sastavu za današnje gostovanje Villarrealu.

Početnih jedanaest Real Madrida čine tri Francuza (Tchouaméni, Mendy i Benzema), dva Brazilca (Vinicius i Militao), dva Nijemca (Rüdiger i Kroos), Hrvat (Modrić), Belgijac (Courtois) , Austrijanac (Alaba) i Urugvajac (Valverde).

Ukupno sedam različitih nacionalnosti, ali nijedna španska, iako je istina da Real Madrid ima nekoliko nacionaliziranih igrača u momčadi koju predstavlja Carlo Ancelotti.

Vjerovatno će neko od španskih igrača do kraja dobiti šansu. Na klupi su od Španaca golman Lopez, Ceballos, Asensio, Lucas, Fernandez, Vallejo. Od ostalih nacionalnosti, na klupi je i jedan Francuz (Camavinga), Brazilac (Rodrygo), Belgijac (Hazard) i Ukrajinac (drugi golman Lunin).

Real meč 16. kola dočekuje sa drugog mjesta i ima isto bodova koliko i vodeća Barcelona (38). Katalonce sutra navečer čeka veliki derbi sa Atleticom u Madridu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Realu je danas bod dovoljan da privremeno zasjedne na vrh tabele, no neće biti lako s obzirom da je Villarreal jako dobra ekipa, a uz to igra i pred svojim navijačima.

Realovih 11 za danas: Courtois, Mendy, Alaba, Rudiger, Militao, Modrić, Tchouameni, Kroos, Vinicius, Benzema i Valverde.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Propali ko žeton
0 1
jose
Čuj Belgijac!?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi