Real Madrid sa stilom osvojio 35. titulu, navijači na tribinama pjesmom vrijeđali zvijezdu Barcelone

Kraljevi osigurali titulu

Real Madrid sa stilom osvojio 35. titulu, navijači na tribinama pjesmom vrijeđali zvijezdu Barcelone

Edmir Škorić

Ovog vikenda igraju se mečevi 34. kola španske La Lige, ali prvak je od danas poznat.

Real Madrid je sjajno igrao tokom cijele sezone i na kraju zasluženo slavi novi naslov prvaka Španije. Kraljevima je bio neophodan samo bod protiv Espanyola, no oni su razbili Katalonce s 4:0.

Ovo je 35. titula Reala u La Ligi, a sada je Marcelo postao najtrofejniji igrač u povijesti Reala sa 24. titule u bijelom dresu, preskočivši tako Paca Genta s kojim je dijelio prvo mjesto.

Modrić je ovom titulom postao peti najtrofejniji igrač Reala s 18 titula, koliko ima i njegov saigrač Nacho.

Trener Carlo Ancelotti danas je odmarao neke bitne igrače za revanš polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, pa su tek kasnije ušli Kroos i Benzema, dok je Modrić s Casemirom ranije napustio teren.

Oglasi

Rodrygo se istakao sa dva pogotka, a jedan je dao Asensio, dok je posljednji gol postigao rezerivsta Benzema, a to je bio njegov 26. gol ove sezone u La Ligi i uvjerljivo je prvi strijelac prvenstva.

Real je četiri kola prije kraja osvojio čak 81 bod i ima ukupno tri poraza uz 25 pobjeda i šest remija. Trenutno je na plus 17 u odnosu na Sevillu i plus 18 u odnosu na Barcelonu. 

Navijači Barcelone slave 35. naslov prvaka Španije, a tokom meča sjetili su se i Barcinog stopera Gerarda Piquea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pique, kopile, pozdravi šampiona", pjevali su Realovi navijači. Katalonski defanzivac jedan je od najomraženijih likova u Madridu zbog ranijih kontroverznih izjava koje je davao o madridskom klubu, zbog čega je i danas bio meta Realovih pristalica.

Sada će Kraljevi biti u potpunosti fokusirani na Ligu prvaka, ali na teškom su ispitu jer u srijedu navečer jure zaostatak od jednog gola protiv Manchester Cityja, koji je u prvom duelu na Etihadu slavio s 4:3.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Čestitke sudijama i predsjedniku Javieru Tebasu koji su cijele sezone gurali ovaj raspali klub kroz penale,crvene kartone i ostalo.Zasluženo!
3 28
Nele.
Sampioni! Bravo momci i hvala vam. KRALJEVI na tronu Spanije 35. put. Dominacija. Niko od trenutno zivih nece dozivit da neko stigne Real po broju titula u Spaniji.
16 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi