Real na transfer listu stavlja šest sjajnih igrača: Od tog novca kupit će dvije velike zvijezde

Planovi za ljeto

Real na transfer listu stavlja šest sjajnih igrača: Od tog novca kupit će dvije velike zvijezde

Edmir Škorić

Mnogi klubovi su zbog pandemije koronavirusa u financijskim problemima, ali i pored toga, oni veliki planiraju velike transfere na ljeto.

Madridski Real namjerava praviti velike promjene i ima želju da dovede dvije megazvijezde i trenutno dva najveća talenta u svijetu nogometa. Nije teško pogoditi da se radi o PSG-ovom Kylanu Mbappeu i Borussijinom Erlingu Haalandu.

Mundo Deportivo tvrdi da Real želi obojicu, ne samo jednog, mada postoji mogućnost da Haalanda kupi na ljeto, a da za Mbappea pričeka do 2022. godine, kada ovom sjajnom francuskom reprezentativcu ističe ugovor.

Da bi uspio da dovede i Haalnda i Mbappea, Real će morati da proda nekoliko zvijezda. Jedan od onih koji definitivno odlaze je Gareth Bale, koji je sada na posudbi u Tottenhamu. Real ga ne želi nazad jer ima platu od čak 15 miliona eura po sezoni.

Također, Raphael Varane je zatražio transfer i on bi na ljeto mogao da ode iz Madrida, kao i Isco, koji više nije tako bitna karika u Realovom sastavu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I klupske legende Sergio Ramos i Marcelo najvjerovatnije odlaze, a nije isključeno da od ljeta stanovnik Madrida prestane biti Eden Hazard, koji je skupo plaćen kada je doveden iz Chelseaja, no zbog povreda je češće izvan terena nego na terenu.

Šesta zvijezda kojoj se "smiješi" odlazak iz Reala je Vinicius Junior. Odlaskom ovih igrača, Real bi stekao značajna sredstva i mogao bi da dovede igrače koje želi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CAGE55
Ramos i Varane ne idu nigdje,a os ovih svih je jedino sigurno da ce Bale i Isco otici..
3 0
Malmi_Suomi
Može li šta gluplje da napišite majke vam. Bolje ništa nego ovakve gluposti vjerujte mi. Čuj 6 igrača????
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi