Katia Ancelotti: "Sramim se..."; Maria Guardiola: "Tako sam ponosna na tebe"

Različite situacije i suprotna razmišljanja

Katia Ancelotti: "Sramim se..."; Maria Guardiola: "Tako sam ponosna na tebe"

Edmir Škorić

Katia Ancelotti bila je razočarana i kritikovala je "određeno sportsko novinarstvo" nakon što je njen otac sa Real Madridom ispao u polufinalu Lige prvaka od Manchester Cityja, dok je za razliku od nje, kćerka Pepa Guardiole, Maria, bila ponosna na ono što je uradio njen otac.

Nakon bolnog poraza Real Madrida od 4:0 protiv Manchester Cityja, atmosfera u svlačionici je duboko pogođena. Međutim, Carlo Ancelotti je taj koji se suočava sa sve većim pozivima za njegov odlazak s klupe Reala u nadolazećoj sezoni i trpi mnoge kritike za sezonu koju iz perspektive navijača Reala svi smatraju neuspješnom.

Madriđani su osvojili Kup kralja, ali su Barceloni prepustili tron u La Ligi, a dodatno razočarenje je eliminacija u polufinalu takmičenja koje Real uglavnom osvaja ili dolazi do finala.

Ova situacija potaknula je Ancelottijevu kćerku Katiu da izrazi svoju frustraciju na društvenim mrežama, posebno ciljajući na segment sportskog novinarstva. U svojim Instagram pričama, Italijanka je napisala: "Sramim se standarda koje pokazuju određeni dijelovi sportskog novinarstva".

Katia je nastavila svoju kritiku naglašavajući očiti nedostatak uvida koji su pokazali neki novinari.

"Moj 8-godišnji sin postavljao bi više pitanja koja potiču na razmišljanje. Tačnije, čak ih i moj petogodišnji sin nadmašuje, ali isključivo zato što moj najmlađi od 18 mjeseci još nije progovorio”, zaključila je.

Oglasi

Objava Katie Ancelotti na njenom Instagram profilu

Ancelotti je u svom drugom mandatu na klupi Santiago Bernabeua osvojio sve moguće titule, a iz Katijinih riječi jasno je da traži priznanje za svog oca i više poštovanja.

Za razliku od Katije Ancelotti, Pepova kćerka Maria Guardiola imala je trenutak sreće i mlada influencerica je na Instagramu objavila: "Još jedan nogometni majstorski tečaj. Tako sam ponosna na tebe".

María je također popratila svoje riječi slikom semafora stadiona Etihad koji odražava veliku pobjedu od 4:0 kojom su igrači predvođeni njenim slavnim ocem izborili finale Lige prvaka protiv Intera 10. juna.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Maria Guardiola često reaguje na pobjede Manchester Cityja i kad god može, ističe duboki ponos koji osjeća zbog svog oca koji je pred osvajanjem Premier lige i samo ga jedna utakmica dijeli od osvajanja Lige prvaka.

Njen otac sa Cityjem ima priliku da osvoji tripletu. Građane očekuje finale FA kupa protiv Uniteda, nalaze se pred osvajanjem titule u Premiershipu jer imaju +4 u odnosu na Arsenal, a sada ih očekuje i finale 10. juna u Istanbulu protiv Intera.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi