Real odbio da im trofej uruče u Granadi, a sada im Fudbalski savez Španije zadao novi udarac

Nisu im ispunili zahtjev koji su imali

Real odbio da im trofej uruče u Granadi, a sada im Fudbalski savez Španije zadao novi udarac

Endin Čaušević

Nakon što je Real Madrid odbio da im trofej prvaka Španije bude uručen nakon meča protiv Granade i tražili su da se ceremonija održi na stadionu Santiago Bernabeu sada je Fudbalski sazvez te zemlje donio konačnu odluku koja se Kraljevima sigurno neće svidjeti.

FS Španije je objavio jučer da će trofej prvaka Španije biti uručen igračima Real Madrida u subotu nakon utakmice na gostovanju kod Granade, ali su iz kraljevskog kluba to odbili.

Florentino Perez poručio je da njegov tim ne pristaje da trofej bude uručen u Granadi iz poštovanja prema tom klubu jer vrlo se lako može desiti da domaći tim ispadne iz društva najboljih već u subotu, te iz Reala ne žele svojim slavljem dodatno da im pristaju na muku.

Zbog toga su iz kraljevskog kluba poručili da je najbolja opcija da se dodjela trofeja održi 14. maja kada će Real na svom terenu dočekati Deportivo Alaves.

Jasno je da u Realu smatraju da je najpravednije da trofej proslave pred svojim navijačima i na svom stadionu, ali sada im je Savez zadao novi udarac.

Nakon što su odbili da se ceremonija održi u Granadi iz španskog Saveza nisu željeli da izađu u susret Real Madridu i ispune njihov zahtjev da se ista održi 14. maja na stadionu Santiago Bernabeu.

Oglasi

Ugledna Marca objavila je danas da je FS Španije kontaktirao Real Madrid s konačnom odlukom oko dodjele trofeja.

Ceremonija dodjele trofeja prvaka Španije će se odžati 12. maja u jutarnjim satima u trening centru Reala u Valdebebasu i to pred zatvorenim vratima.

Iz Saveza su informisali Real Madrid da saopšte igračima da u nedjelju u jutarnjim satima budu u Valdebebasu jer je plan da se već u 9:30 sati održi uručenje trofeja pobjednika La Lige, a istom neće moći prisustvovati navijači.

Trofej će uručiti predsjednik FS Španije, Pedro Rocha, a pored igrača i stručnog štaba tu će biti i Florentino Perez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potom je plan da se proslava titule nastavi na ulicama Madrida, a glavni dio će biti tradicionalno ispred Cibeles palače u centru grada. Tu bi ekipa trebala doći već u 11 sati.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi