Real Madrid ubjedljiv protiv Eibara, igrao i Hajrović

Kraljevski klub upisao novu pobjedu

Real Madrid ubjedljiv protiv Eibara, igrao i Hajrović

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida slavili su na domaćem terenu protiv Eibara (4:0) u okviru 32. kola španske Primere.

Nakon poraza u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Wolfsburga, kraljevski klub je danas sve frustracije "istresao" na Eibaru kojeg je savladao sa ubjedljivih 4:0.

Real Madrid do vodstva je stigao već u petoj minuti kada je iz slobodnjaka pogodio James Rodriguez. U 18. minuti bilo je 2:0, Ronaldo je upisao asistenciju, a mrežu Eibara pogodio je Lucas.

Samo minutu kasnije Kraljevi su postigli i treći gol, a ovaj put strijelac je bio Cristiano Ronaldo. U finišu prvog poluvremena Real je dao i četvrti gol, a u listu strijelaca upisao se Jese. 

U drugom dijelu utakmice Real je imao incijativu utakmice, te nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. Treba dodati da je i potencijalni bh. reprezentativac Izet Hajrović odigrao nekih dvadesetak utakmica u dresu Eibara.

Real je trenutno drugi sa 72 boda, dok je Eibar na 10. mjestu sa 38 bodova.

Primera, 32. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid - Eibar 4:0



Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi