Real Madrid rutinski do pobjede protiv Valencije

Kraljevi slavili sa 2:0

Real Madrid rutinski do pobjede protiv Valencije

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida danas su na svom stadionu pobijedili Valenciju sa 2:0 u meču 23. kola španske La Lige.

Kraljevski klub je na najbolji način počeo današnju utakmicu i poveo već u 12. minuti. Kroos je asistirao, a sjajan pogodak za 1:0 postigao je Karim Benzema.

Valencia je pokušala brzo da odgovori, ali jednostavno nisu imali pravo rješenje u napadu. Real je do drugog gola mogao u 30. minuti kada je Benzema ponovo bio u šansi, ali ovaj put nije bio precizan.

No, u 42. minuti kraljevski klub je udvostručio svoju prednost. Ovaj put odličan gol postigao je Kroos sa vrha kaznenog prostora i bilo je to 2:0 za domaći tim.

Valencia je mogla smanjiti rezultat početkom drugog poluvremena kada je Gomez bio u šansi i odlično je šutirao, ali je Courtois uspio da odbrani njegov udarac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Desetak minuta kasnije Real zabija i treći gol preko Mendyja, ali nakon VAR-a sudija je poništio ovaj pogodak zbog ofsajda i ostalo je 1:0.

Kraljevi su do kraja meča rutinski sačuvali prednost i upisali nova tri boda. Real se vratio na drugo mjesto sa 49 bodova, dok je Valencia na 12. poziciji sa 24 boda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajver
Klub našeg Luke Modrića je rutinski savladao Valenciju
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi