U Realu zadovoljno trljaju ruke: Ostali jedini predstavnici, a to znači mnogo više novca za njih

Nakon ispadanja Barcelone, Seville i Atletico Madrida

U Realu zadovoljno trljaju ruke: Ostali jedini predstavnici, a to znači mnogo više novca za njih

Esmer Oštraković

Samo Real Madrid je od četiri predstavnika iz Španije uspio da prođe iz grupne faze Lige prvaka, što je nevjerovatno obzirom na rezultate koje su u posljednjim godinama pravili timovi iz ove zemlje.

Atletico Madrid je odigrao 2:2 na domaćem terenu protiv Bayer Leverkusena u utakmici u kojoj im je trebala pobjeda kako bi imali šansu za prolaz dalje.

Sevilla je također izgubila sve šanse za prolaz dalje, a Barcelona je eliminisana sinoć nakon što je Inter ostvario pobjedu protiv svog protivnika.

Tako je jedini tim koji je prošao u narednu fazu takmičenja, iz Primere, branitelj titule u Ligi prvaka, Real Madrid.

Prošle sezone je ovaj tim od Lige prvaka zaradio ukupno 116 miliona eura, a španski timovi su podjelili 57 miliona eura od marketinških prava UEFA-e.

Real Madrid kao prvak dobio je 11.2 miliona eura, a ostali sudionici podijelili su ostatak novca, a sve ovo znači veću zaradu za njih.

Obzirom da nema predstavnika iz Španije, Real Madrid će imati veću za 8.6 miliona eura, jer nemaju sa kim da dijele novac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ukupna zarada Real Madrida bit će 11.7 miliona eura veća od prošle sezone, a naravno tu se misli samo na prava od marketinga.

Osim toga oni će zaraditi i novac za osvojene bodove u grupi, prolaz u naredne runde u Ligi prvaka, te naravno eventualni ulazak u finale ili osvajanje Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi