Pao u nadoknadi: Sinoć je oboren rekord velikog Raula Gonzaleza

Svijetla tačka u porazu Reala

Pao u nadoknadi: Sinoć je oboren rekord velikog Raula Gonzaleza

Eldar Ganibegović

I pored poraza od Leipziga (3:2) Real Madrid je kolo prije kraja osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka, no pitanje je s kojeg mjesta. O tome će se odlučivati u šestom kolu, a sinoć je svijetla tačka poraza u Njemačkoj bio oboren klupski rekord kada je u pitanju Liga prvaka.

Kraljevi su poraženi od RB Leipziga rezultatom 3:2 u petom kolu grupne faze Lige prvaka što im je bio prvi poraz ove sezone u svim takmičenjima.

Golove za momčad Marca Rosea postigli su Joško Gvardiol, Christopher Nkunku i Timo Werner. Golove za Ancelottijevu momčad postigli su Vinicius Jr i Rodrygo.

Leipzig se pobjedom nad Real Madridom učvrstio na drugom mjestu skupine F i zaostaje samo bod za momčadi sa Santiago Bernabeua. Kako bi bili 100% sigurni u prolazak u nokaut fazu s prvog mjesta igrači Reala moraju pobijediti Celtic, a u slučaju remija ili poraza Leipzig ih može preskočiti ukoliko savlada Shakhtar.

# TIM BODOVI
1. Real Madrid 10
2. RB Leipzig 9
3. Shakhtar 6
4. Celtic 2

Unatoč nepovoljnom rezultatu, Real Madrid se može pohvaliti da je odigrao maksimalno do kraja. Ancelottijevi igrači poznati su po svojoj sposobnosti da na maksimalnom nivou igraju svih 90 minuta, a ništa drugačije nije bilo ni protiv RB Leipziga.

No, nije bilo dovoljno vremena da se Njemačkoj odnese barem bod. Večer u Leipzigu uz odsutnost Karima Benzeme pokazala je da brazilski dvojac Vinicius i Rodrygo može pružiti puno kvalitete u napadu.

Oglasi

Potonji će se moći prisjetiti nastupa protiv njemačkog tima kao onog u kojem je srušio rekord Raula Gonzaleza. Brazilac je zabio gol iz penala u Ligi prvaka kao najmlađi igrač u historiji Real Madrida. Imao je tačno 21 godinu i 289 dana.

Prethodni rekord legenda "Kraljeva" postavila je u martu 2000. u utakmici protiv Dinama iz Kijeva. Raul je tada imao 22 godine i 261 dan. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, to nije jedini rekord koji je sinoć oboren u Ligi prvaka, s obzirom na to da je Lionel Messi došao do još jednog sjajnog postignuća s trona skinuvši Cristiana Ronalda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Jednostavno penal vardrid i penal idu zajedno u istu rečenicu.No penalty,no party
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi