Real Madrid želi da Eriksen potpiše predugovor, ali to nije kraj "pljačke" u Londonu

Real Madrid želi da Eriksen potpiše predugovor, ali to nije kraj "pljačke" u Londonu

Real Madrid namjerava "opustošiti" Tottenham. Christian Eriksen je već odavno na meti Kraljeva, baš kao i trener Mauricio Pochettino, ali je Real sada spreman krenuti po ono što želi.

Veznjaku Tottenhama Christianu Eriksenu ugovor sa klubom iz sjevernog Londona važi do narednog ljeta, a Danac će od januara 2020. godine moći slobodno pregovarati sa drugim kubovima. Sada britanski Daily Mirror piše da bi Eriksen mogao kao slobodan igrač pojačati Real Madrid.

Real je za Eriksena bio zainteresovan i 2018., ali je tada Kraljeve odbila cijena od 150 miliona eura. Ljetos je Eriksenova cijena, zbog situacije sa ugovorom, spala na manje od 70 miliona eura i vjerovalo se da će Real krenuti u realizaciju transfera, a da bi prvi čovjek Tottenhama Daniel Levy bio sretan da zaradi barem nešto od prodaje sjajnog Danca. Ipak, Kraljevi su odlučili čekati.

Diario AS je nešto ranije saopštio da je Eriksen postigao verbalni dogovor sa Realom, a sada Daily Mirror piše da će Kraljevi od veznjaka Tottenhama tražiti da što prije sa njima potpiše predugovor. Na taj način bi osigurali njegov dolazak na Bernabeu narednog ljeta - bez naknade.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Daily Mirror ide još dalje, pa tvrdi da će Real, ukoliko Eriksen potpiše predugovor, odmah krenuti po trenera Tottenhama Mauricija Pochettina - s obzirom da Zidaneov povratak na Bernabeu do sada nije preporodio ekipu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

m1987
Zidane je odlican samo sto mu je prioritet LaLiga i nasao je ekipu u uzasnom stanju i polako se poboljsavaju.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi