Igrači Reala u nevjerici zbog odluke Ancelottija, ostat će dva sata u svlačionici, a onda...

Subota bi mogla biti odlučujuća

Igrači Reala u nevjerici zbog odluke Ancelottija, ostat će dva sata u svlačionici, a onda...

Edmir Škorić

U Real Madridu se sada mnogo toga vrti oko revanš susreta protiv Bayerna u polufinalu Lige prvaka, ali prije toga ekipa Carla Ancelottija u subotu igra protiv Cadiza.

Nakon 2:2 u Minhenu protiv Bayerna, Real Madrid se sprema za revanš uvjeren da može do finala, a potom i do nove titule prvaka Evrope, čime bi se okončala ova za sada izuzetno uspješna sezona.

Real je u prvenstvu na mali korak od titule i samo je pitanje kada će početi sa slavljem. Postoje realne šanse da se to dogodi u subotu i u Madridu su već uveliko sve isplanirali.

U subotu od 16:30 sati igraju meč 34. kola La Lige protiv Cadiza kod kuće. Pobjedm bi Real otišao na +14, a onda će čekati kraj meča Girona - Barcelona od 18:30 sati. Ako Katalonci ne ostvare pobjedu na ovom gostovanju, počet će veliko slavlje Kraljeva.

Trener Reala Carlo Ancelotti zatražio je da igrači i stručni štab ostanu nakon utakmice u svlačionici da isprate meč Girone i Barcelone. Ako u tom duelu Katalonci ne ostvare trijumf, igrači će odmah put centra Madrida kako bi na poznatom trgu Plaza de Cibeles s navijačima počela sa proslavom 36. titule.

Oglasi

Mada, postoji rasprava oko toga hoće li Real svoju tradicionalnu proslavu održati kod gradske fontante Cibeles odmah nakon završetka utakmice Girona - Barcelona ili će pričekati kasniji datum kako ne bi bilo smetnji uoči utakmice s Bayernom.

Uostalom, i dalje nije isključeno da umjesto u svlačionici, igrači Reala iz restorana uz kvalitetan obrok prate katalosnki derbi koji će potrajati dva sata nakon završetka njihove utakmice. Naravno, oni nisu sretni zbog Carlove odluke da se dva sata provede u svlačionici.

Barcelona ima priliku da pokvari planove Realu, koji će biti prvak, no samo je pitanje kada. Ne dogodi li se to u subotu, Real će čekati duel s Granadom, a do kraja još igra i sa Alavesom, Villarrealom i Betisom.

Sa samo pet utakmica do kraja, momčad Carla Ancelottija nalazi se na vrhu La Lige s 84 boda, 11 ispred druge Barce i 13 ispred trećeplasirane Girone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real će nakon toga, bez obzira slavio titulu ili ne u subotu, u potpunosti biti fokusiran na revanš protiv Bayerna pred svojim navijačima.

S obzirom na važnost te utakmice, neće biti čudno ako Ancelotti ponovi napravi određene promjene u prvih 11 kako bi odmorio neke bitne igrače, kao što je to bio slučaj i protiv Real Sociedada, prije prve utakmice u Minhenu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi