Real na korak od četvrtfinala
Foto: EPA

Roma nemoćna

Real na korak od četvrtfinala

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida savladali su na Olimpicu Romu s 2:0 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

Real je na teškom gostovanju u Rimu uspio da ostvari pobjedu i da napravi veliki korak u borbi za plasman u četvrtfinale najelitnijeg klupskog natjecanja.

Madriđani su bili favoriti, no bilo je jasno da se Roma neće olako predati. Na kraju, genijalni Cristiano Ronaldo je prelijepim golom donio važnu prednost Kraljevima, a trijumf gostiju potvrdio je Jese.

U prvom dijelu nije se puno toga vidjelo. U 17. minuti El Shaarawy je šutirao preko gola, a Real je najbolju šansu imao u 33. minuti, kada je Marcelo pucao pored gola. Zanimljivo, nije bilo nijednog udarca u okvir gola u prvih 45 minuta.

U nastavku puno bolji nogomet i znatno više šansi. Ronaldo je u 57. minuti na dodavanje Marcela sjajnim udarcem matirao poljskog golmana Szcezesnyja.

Salah u 66. minuti šutira prema golu Reala, ali Navas brani. U 72. minuti Džeko spušta loptu za Vainqueura, ovaj topovski puca s 20 metara, no malo pored gola.

Potom Ronaldo i Benzema prijete Romi, a Džeki je slavu ukrao Varane, koji je u posljednji čas izbacio loptu ispred našeg napadača na ubačaj Salaha s desne strane. 

Džeko je imao dobru šansu u 79. minuti na ubačaj Pjanića, no s ruba peterca je, iskosa s lijeve strane, pogodio samo vanjski dio mreže. Već u sljedećem napadu opasno pred  domaćim golom, ali Benzema puca pored gola. Sve je mirisalo na pogodak, pa je u 86. minuti Jese povisio na 2:0, što je bio i konačan rezultat.

Real ide kući pjevajući, te je na dobrom putu da nastavi takmičenje, dok je Roma sada u jako teškoj, no ne i bezizlaznoj situaciji. Ali, ruku na srce, 2:0 na Santiago Bernabeu ne bi nadoknadile ni puno jače ekipe od Vučice.

Miralem Pjanić je igrao 90 minuta večeras za Romu, Džeko je ušao u 64. minuti, dok Ervin Zukanović nije bio prijavljen za večerašnji meč.

Liga prvaka, osmina finala, prvi susret:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Roma - Real 0:2 (Ronaldo 57, Jese 86)


Cristiano Ronaldo Goal HD - AS Roma 0-1 Real... by replayplanettv
Jese Goal HD - AS Roma 0-2 Real Madrid - 17-02... by Live-goals
Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi