Real ne da vrh Primere

Kraljevi slavili kod Espanyjola

Real ne da vrh Primere

Fudbaleri Real Madrida slavili su danas u gostima kod Espanyjola sa 2:0 u okviru 4. kola Primere.

Kraljevski tim je u ovom meču igrao bez dvojice veoma bitnih fudbalera Cristiana Ronalda i Garetha Balea, ali to im nije smetalo da ostvare sigurnu pobjedu.

Espanyol je solidno otvorio ovaj meč te su već u 12. minuti zaprijetili Casilli i to preko Baptistaa, ali nekadašnji golman upravo Espanyjola je bio siguran. Prva ozbiljnija situacija pred golom domaćih desila se u 40. minuti kada je Benzema postigao gol, ali on je poništen zbog ofsajda.

Espanyol je dvije minute nakon toga zaprijetio ponovo preko Baptistaa koji je ovog puta glavom šutirao pored gola. Ipak, samo pet minuta kasnije, tačnije u nadoknadi vremena, James Rodriguez je nakon solo akcije šutirao van šessnaesterca i pogodio donji lijevi ugao gola domaćih za prednost Reala.

Nastavak meča donio je jako malo uzbuđenja i veoma sigurnu igru Reala. Madriđani nisu stvorili mnogo šansi u drugom dijelu igre, ali su iz prve preko Benzeme u 71. minuti ponovo postigli gol za 2:0 i ovjeru pobjede u Barceloni.

Real je nakon ovog kola ostao jedini tim sa stopostotnim učinkom te sada imaju 12 bodova na 1. mjestu. Espanyol je trenutno na 16. mjestu sa dva boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi