Real ne štedi: Od 2000. na napadače potrošeno 282. mil.eura

Real ne štedi: Od 2000. na napadače potrošeno 282. mil.eura

Adnan Beganović

U nadolazećem prelaznom roku Real Madrid će gotovo sigurno dovesti jednog napadača i na njega će potrošiti najviše novca.

Međutim, to neće biti ništa novo ukoliko znamo da je "kraljevski klub" od 2000. godine na napadače potrošio čak 282 miliona eura.

Mandati predsjednika Florentina Pereza i Ramona Calderona obilježeni su dovođenjem velikog broja napadača, među kojima su neki bili isplativi, dok je pak bilo i promašenih investicija.

Cristiano Ronaldo je skupo koštao Real, ali njegovih 202 pogotka u 199 sureta govore da je bio isplativa investicija, dok je recimo Robinho plaćen 24 miliona eura, a u 132 susreta zabio je 35 pogodaka.

Javier Saviola i Emmanuel Adebayor su na Santiago Bernabeu stigli besplatno, pa se ne može reći da su čelnici Reala pogriješili prilikom njihovog dovođenja, a  jedno od najisplativijih pojačanja bio je Brazilac Ronaldo koji je u Real stigao iz Intera uz odštetu od 45 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dresu "kraljevskog kluba" odigrao je 177 utakmica i pritom je postigao 104 gola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti