Real nemilosrdan, Barca još nemilosrdnija
Foto: EPA

Katalonci demolirali Athletic Bilbao

Real nemilosrdan, Barca još nemilosrdnija

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone savladali su večeras na domaćem terenu Athletic Bilbao (6:0) u okviru 20. kola španske Primere.

Prvu šansu u večerašnjoj utakmici imali su gosti kada nevjerovatnu grešku Piquea nije iskoristio Eraso koji je uspio promašiti prazan gol Katalonaca. Samo minutu kasnije tok utakmice se u potpunosti promijenio. Iraizoz je srušio Suareza u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na bijelu tačku, te je Iraizoz već nakon četiri minute utakmice morao pod tuš.

Penal je izveo Lionel Messi koji je sigurno doveo Barcelonu u vodstvo od 1:0. Bilbao sa igračem manje nije mogao parirati Barceloni, pa su gostujući igrači čekali neku grešku Barce kako bi zaprijetili iz kontre.

Međutim, Barcelona je imala incijativu na sredini terena i to im se isplatilo u 31. minuti. Bio je to mat u četiri poteza, a nakon asistencije Suareza mrežu gostiju zatresao je Neymar.

Na samom startu drugog dijela utakmice Barca je postigla i treći gol. Ponovo su u glavnim ulogama bili Suarez i Neymar, ali je ovaj put Urugvajac savladao golmana gostiju.

Odličnu šansu da ublaže vodstvo gosti su imali u 61. minuti utakmice, ali Eraso je ponovo očajnim udarcem upropastio i ovu priliku Athletic Bilbaa.

Samo minutu kasnije Barcelona je to kaznila. Sjajan solo prodor imao je Neymar koji je napravio dar-mar u odbrani gostiju, a na njegovu asistenciju loptu u mrežu proslijedio je Ivan Rakitić za 4:0. U 66. minuti iz igre je morao izaći Jordi Alba zbog povrede zadnje lože.

Peti gol Barcelona je postigla u 69. minuti, sjajnu asistenciju upisao je Lionel Messi, a svoj drugi gol na utakmici postigao je Luis Suarez. Urugvajac je u finišu utakmice stigao do hat-tricka, a ovaj put gol je postigao glavom za konačnih 6:0.

Barcelona je druga na tabeli Primere sa 45 bodova, dva manje od prvoplasiranog Atletico Madrida, dok je Bilbao na devetom mjestu sa 28 osvojenih bodova.

Primera, 20. kolo:

Barcelona - Athletic Bilbao 6:0

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije