Real očekivano stigao do nove pobjede

Kraljevi slavili protiv Alavesa

Real očekivano stigao do nove pobjede

Fudbaleri Real Madrida slavili su pobjedu danas na domaćem terenu protiv Deportivo Alavesa sa 3:0 u okviru 29. kola španske La Lige.

Iako to rezultat ne govori, Real nije tako lako došao do pobjede jer je ekipa Alavesa odigrala sjajan meč te su pokazali da nisu slučajno na visokom 10. mjestu La Lige.

Na samom početku meča počeli su problemi za Real jer se povrijedio Raphael Varane kojeg je zamijenio Dani Carvajal. Kraljevski tim poveo je u 31. minuti kada je upravo Carvajal prošao po desnoj strani i ubacio za Benzemu koji je pogodio za vodstvo. To je bio i konačan rezultata prvog dijela meča.

Nastavak je donio bolju igru gostiju koji su sredinom drugog poluvremena imali dvije dobre prilike preko Mendeza i Garcije, ali ipak nisu uspjeli doći do izjednačenja. Kazna je stigla u 85. minuti kada je Isco nakon asistencije Cristiana Ronalda pogodio za 2:0. To nije bilo sve kada su u pitanju golovi jer je Rel postigao i treći pogodak a strijelac pogotka bio je Nacho u 88. minuti susreta.

Real Madrid je nakon ove pobjede ostao na prvom mjestu La Lige sa pet bodova više od drugoplasirane Barcelone koja večeras gostuje kod Granade. S druge strane, Alaves je ostao na 10. mjestu sa 40 osvojenih bodova u dosadašnjem dijelu sezone.


Potražite više informacija na temu La Liga:



Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi