Real odabrao klub Kovačiću

Dolazi u Romu

Real odabrao klub Kovačiću

Midhat Šljivak

Mateo Kovačić vraća se u Seriju A.

Međutim, mladi veznjak Real Madrida neće ponovo obući dres Intera, odakle je prošlog ljeta stigao među Kraljeve, već će postati novi član Rome.

Prethodnih dana se mnogo pričalo o posudbi Kovačića u rimski klub. Gazzetta dello Sport tvrdi kako je dogovor između dva kluba postignut i da će reprezentativac Hrvatske obući dres Rome, ali ne kao posuđen igrač, već u kompletiranom transferu.

Ranije se 22-godišnji veznjak povezivao s povratkom u Seriju A. Spominjali su se Juventus, Milan i Inter, no na kraju Roma je odnijela pobjedu u borbi za sjajnog fudbalera aktuelnog prvaka Evrope.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kovačić je želio odlazak iz Reala, gdje nije dobio mnogo prilike za igru protekle sezone. Odigrao je 34 utakmice, ali je na terenu proveo svega 1414 minuta i većinom je priliku dobijao s klupe.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi