Fudbal nekada može biti užasno brutalan: Slavili plasman u doigravanje za La Ligu, a onda šok...

Igrači i navijači Ovieda u suzama završili sezonu

Fudbal nekada može biti užasno brutalan: Slavili plasman u doigravanje za La Ligu, a onda šok...

Endin Čaušević

Sezona u Španiji još uvijek nije završena jer nismo saznali imena svih klubova koji će se naredne sezone takmičiti u La Ligi.

Regularni dio sezone u Segundi sinoć je zvanično završen, a plasman u najjači rang španskog fudbala osigurali su Almeria i Valladolid koji su na kraju imali najviše sreće u posljednjem kolu.

Trećeg putnika u La Ligu ćemo saznati nakon doigravanja koje su uspjeli da izvore Eibar, Girona, Las Palmas i Tenerife.

Eibar će igrati u polufinalu protiv Girone, dok će u drugom meču da snage odmjere ekipe s Kanarskih ostrva Las Palmas i Tenerife.

Međutim, najveći šok sinoć doživjeli su igrači i navijači Real Ovieda. Ovaj klub bio je na pragu plasmana u doigravanje i svi su na stadionu mislili da Oviedo ide u play-off, ali na kraju su dobili šokantne informacije.

Oviedo je sa 3:2 pobijedio Ibizu i igrači ovog tima bili su sigurni da idu u doigravanje i čak su počeli sa slavljem, ali onda su dobili informacije da od toga neće biti ništa.

Rezultati s drugih terena na kraju nisu išli u prilog Oviedu koji je ostao bez doigravanja i šanse da se konačno vrati u La Ligu nakon što su ispali 2001. godine.

Oviedu je trebao poraz Girone u gostima protiv Burgosa i dobili su informaciju da je Burgos poveo sa 1:0 nakon čega je počeo veliko slavlje, ali ubrzo su shvatili da gola nije bilo i da je meč završen 0:0, te da je Girona otišla u doigravanje.

Top Komentari

Arnel925
A čekaj kako su mislili to. Kad Girona čitavo vrijeme igrala 0-0, treba je da izgubi da i oni uzeli njihovi mjesto. Ne daje smisla slavlje.
0 1
MKB10F16
Smrc
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi