Real ozbiljno zainteresovan za FIFA projekat: Privlačno takmičenje i za klub i za navijače
FIFA klubovima nudi ogromne cifre za učešće u ovom takmičenju (Foto: EPA)

Kraljevi žele igrati Svjetsko klupsko prvenstvo

Real ozbiljno zainteresovan za FIFA projekat: Privlačno takmičenje i za klub i za navijače

M. Šljivak

Madridski Real odlučio je prihvatiti ponudu Svjetske fudbalske federacije (FIFA) za učešće na klupskom prvenstvu svijeta koje bi trebalo početi 2021. godine.

FIFA ima pakleni plan da organizuje takmičenje 24 kluba od 2021. godine sa ogromnim nagradnim fondom i ovaj plan je predstavila najboljim klubovima Evrope.

Čelnici Kraljeva zainteresovani su za igranje ovog takmičenja, a to je potvrdio i jedan od direktora Emilio Butragueno.

"Smatramo da bi navijači bili veoma zainteresovani za ovo takmičenje, a i nama je veoma privlačno. To će biti takmičenje najboljih timova Evrope i drugih kontinenata i vjerujemo da će navijačima biti interesantno vidjeti duele sa najboljim timovima Evrope", rekao je Butragueno.

Takmičenje koje bi organizovala FIFA održavalo bi se u junu i julu svake druge godine, a FIFA vjeruje da će ovo takmičenje biti mnogo uzbudljivije za svijet fudbala.

Također, mediji i sponzori su pokazali veliko interesovanje za Svjetsko klupsko prvenstvo i zarada FIFA-e bi bila ogromna, a samo dio kolača pripao bi klubovima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi