Real pobjedom izjednačio na 1:1

Pored dobre igre Teletovića

Real pobjedom izjednačio na 1:1

Košarkaši Reala su večeras u Madridu pobjedom nad Cajom Laboral (73:64) izjednačili u seriji polufinala koju igraju sa timom iz Vitorije i sada je rezultat 1:1.  

Naš reprezentativac Mirza Teletović, odigrao je mnogo bolju partiju nego u prvoj utakmici i postigao 16 poena (za dva 6/11, za tri 1/4, slobodna 1/1) uz 1 skok i jednu asistenciju. Izostao je učinak u skoku u kojem je tim iz Vitorije totalno podbacio (37:28), a to se posebno odnosi na Lampea (3 p, 7 sk), koji nije bio niti sjena iz prve utakmice i M. Bjelicu (1 p, 2 sk)  

 

Ipak, na samom početku susreta igrači Caja Laborala su nastavili sa igrom koja je obilježila njihov prvi meč u Madridu. 

 

Angažovano u odbrani, sa odličnom kontrolom reketa i dobrom preciznošću sa linije za tri poena kontrolisali su prvu četvrtinu u kojoj su u 8. minuti nakon trojke Olesona stigli do najveće prednosti od 7 poena (10:17). Taj prvi period svojim poenima za 13:20 zaključuje Mirza Teletović.

 

Tim iz Vitorije u drugom periodu postiže samo 11 poena (18:11). Real na krilima Carrolla, koji svoje prve koševe postiže u toj četvrtini stiže gostujući sastav. U zadnjoj minuti prvog dijela Tomić postiže poene za vodstvo Kraljevskog kluba (31:29). Nemanja Bjelica se svojim košem u zadnjoj sekundi ipak pobrinuo da se na odmor ode sa nerješenim rezultatom (31:31).

 

Košarkaši Reala nastavljaju sa dobrom igrom i u trećoj četvrtini (23:16), te u zadnjih 10 minuta ulaze sa prednošću od 7 poena. U 32. minuti već je 56:47. Igrači iz Madrida su naprosto neuhvatljivi za gostujući sastav koji srlja iz greške u grešku. U trenutku kada hrvatski centar Ante Tomić postiže koš za 60:50, igrači Mirze Teletovića imaju veoma loš postotak šuta za tri od 31% (7/22). U skokovima je 35:24 i u tom trenutku već je bilo jasno da pobjeda ostaje u Madridu.

 

U timu Reala opet je najbolji bio Veličković sa 16 poena i 5 skokova. Llull je imao isti broj poena, dok su se još istakli Suarez sa 10 i Carroll sa 9 poena.

 

Pored Teletovića, sa 16 poena istakao se i Nemanja Bjelica sa istim brojem postignutih koševa. Oleson je dodao 14 (za tri 4/6) i San Emeterio 10 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.