Real poslao Borju Mayorala na posudbu

Mladi napadač do kraja sezone u Levanteu

Real poslao Borju Mayorala na posudbu

Real Madrid je na zvaničnoj stranici saopštio da je postignut dogovor sa Levanteom oko posudbe Borje Mayorala, tako da će mladi napadač Kraljeva biti "stanovnik" Gradskog stadiona u Valenciji do 30. juna naredne godine.

Ovaj napadač je dobijao određenu minutažu od Zinedinea Zidanea, ali je odlučeno da ipak 21-godišnji Mayoral "brusi zanat" u Levanteu.

Inače, Mayoral koji je ponikao u omladinskom pogonu Reala je i sezonu 2016/2017 proveo na posudbi, u njemačkom Wolfsburgu, dok je prošle sezone upisao 24 nastupa za Kraljeve, te je postigao sedam golova i upisao tri asistencije.

Borja Mayoral je posljednja od mladih zvijezda koje je Real poslao na posudbu ovog ljeta. Tako je ista sudbina zadesila i Thea Hernandeza, Achrafa Hakimija, dok je na novu posudbu otišao i Martin Odegaard.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi