Real poslao golmana na posudbu
(Foto: EPA)

Lunin u Valladolidu

Real poslao golmana na posudbu

M. Šljivak

Madridski Real polako sklapa igračku križaljku za novu sezonu koja počinje za nekoliko dana.

Trener Zinedine Zidane odlučio je još jednog fudbalera poslati na posudbu, a očekivano je to ukrajinski golman Andriy Lunin.

Ovaj 20-godišnjak ne bi imao previše mjesta pored Thibauta Courtoisa i Keylora Navasa, pa je odlučeno da je najbolje da on ode na novu posudbu.

Tako će Lunin u narednoj sezoni stajati među stativama ekipe Valladolida, koja je u ovom talentovanom čuvaru mreže dobila sigurno veliko pojačanje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lunin je i prošlu sezonu proveo na posudbi, a tada je nosio dres Leganesa, gdje je međutim također imao ulogu rezerve i nastupio je samo pet puta.

Valladolid bi do početka sezone mogao angažovati i talentovanog Japanca Takefusu Kuba, koji je ovog ljeta stigao u Real, ali će se teško izboriti za minutažu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti