Real postavio cijenu za Hakimija, ali mnogi smatraju da je cifra prevelika jer ne zna igrati odbranu
Foto - EPA

Marokanca su spremni prodati

Real postavio cijenu za Hakimija, ali mnogi smatraju da je cifra prevelika jer ne zna igrati odbranu

M. Šljivak

Madridski Real ipak je odlučio da proda marokanskog fudbalera Achrafa Hakimija.

Prema navodima španskih medija, Kraljevi su spremni da prodaju 21-godišnjeg desnog beka koji igra zaista fantastično na posudbi u redovima Borussije iz Dortmunda i postavili su cijenu za njegove usluge.

Ona iznosi 60 miliona eura. Svako ko bude želio ovog Marokanca morat će da uplati tu cifru na račun kraljevskog kluba, a za njegove usluge su, pored Borussije gdje je na posudbi, zainteresovani Inter i Bayern. 

Međutim, ako je suditi po reakcijama navijača na ovu vijest, mnogi smatraju da je cifra od 60 miliona eura prevelika za jednog desnog beka koji kompletnu igru zasniva na ofanzivi.

Defanzivna igra je ono što Hakimiju trenutno itekako nedostaje i to je glavni razlog što mnogi smatraju kako on trenutno ne vrijedi 60 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hakimi bi se ovog ljeta trebao vratiti u Real nakon dvije godine provedene u Borussiji, gdje je igrao zaista fenomenalno.

Ove sezone Marokanac je nastupio ukupno 43 puta za tim iz Dortmunda, a ima učinak od devet golova i 10 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi