Bundesliga registrovala novog najbržeg igrača
EPA

Oboren rekord

Bundesliga registrovala novog najbržeg igrača

U Bundesligi se od sezone 2011/2012. mjeri brzina koju fudbaleri postižu tokom utakmice.

Najnoviji podaci otkrili su kako je u njemačkom šampionatu trenutno najbrži član Borussije Dortmund Achraf Hakimi, koji je na utakmici protiv Union Berlina oborio rekord.

Hakimi je na utakmici 20. kola, koju je Borussia dobila s uvjerljivih 5:0, istrčao 36,49 kilometara na sat, a marokanskom fudbaleru ovo je drugi put da obara rekord nakon što je protiv Leipziga trčao 36,20.

Oduševljen time je i njegov saigrač Marco Reus.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Achraf je naše sjajno oružje. Njegova brzina uistinu je nevjerovatna", rekao je Reus.

Uz Hakimija, najbrži igrači Bundeslige od sezone 2011/2012. su Rabbi Matondo, Kingsley Ehizbue, Kingsley Coman...

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

soccero
Real da vrati Hakimija i kupi Alphonsa Daviesa i imali bi daleko najtalentovanije i ubojitije bekove na svijetu. Bolje cak i od Liverpool-ovih
4 1
miki30
Et vidili smo pritiv Bayerna to vaše ubitačno oružje. Isto ko i onaj Sancho i Haaland koje hvalite da vrijede 100 mil. eura.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi