Real pregazio Valenciju
Foto: EPA

Uvjerljiv trijumf Kraljeva na Mestalli

Real pregazio Valenciju

M. Šljivak

Madridski Real pobijedio je danas na Mestalli Valenciju sa 1:4 u derbi susretu 21. kola španske La Lige.

Nakon šokantnog ispadanja iz Kupa Kralja, ekipa Zinedinea Zidanea je danas uspjela da dođe do jako bitne pobjede i to na teškom gostovanju kod Valencije.

Kraljevi su poveli u 16. minuti. Dosuđen je penal, odgovornost naravno preuzima Cristiano Ronaldo i pogađa za prednost od 0:1.

Ronaldo u 38. minuti dobija još jednu šansu iz penala. Sudija Fernandez je nakon duela Montoye i Benzeme, ponovo pokazao na bijelu tačku, a Ronaldo je siguran za prednost od 0:2.

Imala je Valencia nekoliko odličnih šansi da se vrati u meč u finišu prvog poluvremena, ali se na odmor otišlo vodstvom Reala od 0:2.

Ipak, početne minute nastavka donose dominaciju domaćeg tima. Napadi su im se isplatili u 59. minuti kada je Mina pogodio za smanjenje rezultata na 1:2.

Međutim, kao da je potom nestalo snage kod igrača Valencije. Nisu previše napravili do kraja, a u 84. minuti pitanje pobjednika je riješeno. Pogodio je Marcelo za prednost od 1:3.

Ni to nije bilo sve. U 89. minuti Toni Kroos postiže lijep pogodak za konačan rezultat susreta od 1:4.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 21. kolo:

Valencia - Real Madrid 1:4

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mafalda Genovese
Zaraditi novac online nije više san. Zaradite do 8 k USD mjesečno. Nema potrebe za prethodnim iskustvom. Lako je i user friendly sustav. Za detaljne informacije provjerite sljedećuu vezuu... ▬▬▬▬▬ ➥➥➥➥ w­w­w.­T­r­g­o­v­i­n­a­9­.C­o­m
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi