Real prvak za zelenim stolom
Igrači Real Potosia ipak će slaviti

Bolivia Apertura

Real prvak za zelenim stolom

Prvak Bolivije odlučen je za zelenim stolom. Prvak nedavno završene Aperture postao je slavni Bolivar koji je uzeo titulu sa dva boda prednosti u odnosu na Real Potosi, ali je odlukom NS Bolivije titula ipak pripala momcima iz Potosia.

Naime, Bolivar je u posljednjem kolu Aperture slavio u gostima kod Real Mamorea rezultatom 2:1, ali su iz Mamorea uložili žalbu, jer je argentinski štoper u redovima Bolivara Augusto Mainguyague nastupio, iako nije imao pravo na to. 

Dotičnom igraču je ugovor istekao dva dana prije pomenute utakmice, pa tako nije imao pravo nastupa, te je utakmica registrovana rezultatom 3:0 za domaći tim. Tako su Bolivaru oduzeta tri osvojena boda, pa je novi prvak postao Real Potosi za bod više od Bolivara i predstavljaće Boliviju naredne godine u Copa Libertadoresu. 

Ipak, još jedna odluka je izazvala više pažnje. Naime, iz istog razloga je prije pet godina bila oduzeta titula The Strongestu, ali je čelništvo NS Bolivije odlučilo da vrati titulu The Strongestu, jer su navodno otkrili da nije bilo ništa sumnjivo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.