Real razbio Getafe
Foto: EPA

Primera

Real razbio Getafe

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida deklasirali su Getafe s 5:1 u susretu 33. kola španske Primere.

Real Madrid je, očekivano, slavio na gostovanju u okolnom predragđu i tako je stigao do 23. pobjede, pa se vodećoj Barci primakao na bod uz utakmicu više.

Cristiano Ronaldo danas nije ni zabio, ni asistirao, no njegovi suigrači su bili raspoloženi.

U 29. minuti je Karim Benzema pogodio za vodstvo gostiju, da bi u 40. Isco na asistenciju upravo Benzeme povisio na 2:0.

Sve dileme otklonjene su u petoj minuti nastavka, kada je Gareth Bale pogodio za 3:0 na asistenciju Benzeme, koji je bio daleko najbolji danas u redovima Kraljeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Utješni gol za domaće postigao je Sarabia u 84. minuti. Za 4:1 zabija James Rodriguez u finišu utakmice, a onda i Ronaldo pogađa za konačnih 5:1.

Primera, 33. kolo:
Getafe - Real 1:5 (Sarabia 84/ Benzema 29, Isco 40, Bale 50, Rodriguez 89)


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti