Real se već pokajao zbog kupovine Luke Jovića
Foto - EPA

Vrijednost mu drastično pala

Real se već pokajao zbog kupovine Luke Jovića

M. Šljivak

Prije tačno godinu dana srbijanski fudbaler Luka Jović je potpisao ugovor s Real Madridom.

Kraljevi su za 22-godišnjeg napadača isplatili 60 miliona eura, ali za razliku od Bundslige, gdje je blistao u redovima Eintrachta, Jović se u Realu nije snašao.

Jović nije previše ni igrao kod Zinedinea Zidanea. Ipak, i ono malo vremena što je proveo na terenu nije pokazao gotovo ništa i nije nikakvo čudo što je njegova cijena sada mnogo manja nego prije godinu dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema podacima Transfermarkta, vrijednost Luke Jovića na tržištu je 32 miliona eura, odnosno gotovo je 50 posto manja od one prije godinu dana.

Jović će zbog povrede propustiti i dobar dio nastavka La Lige, pa će vjerovatno ostati na učinku od dva gola i dvije asistencije u 24 nastupa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi