Penal odlučio historijsko finale Kupa Kralja!

Jedan gol viđen u Sevilli

Penal odlučio historijsko finale Kupa Kralja!

A. Čaušević

Real Sociedad je pobjednik Kupa Kralja za sezonu 2019/2020 nakon što je s minimalnih 1:0 pobijedio Athletic Bilbao. 

Dva ljuta baskijska rivala su finalni meč odigrali skoro pa godinu kasnije sve to zbog koronavirusa jer su se nadali da će dobiti zeleno svjetlo za prisustvo publike.

Na kraju je susret na stadionu La Cartuja u Sevilli odigran bez gledatelja, a pobjednik je odlučen u 63. minuti. Uspješno je penal u gol pretvorio Mikel Oyarzabal. Gol pogledajte ovdje.

Real Sociedad je tako osvojio svoj prvi veliki trofej nakon duže od tri decenije čekanja. Ovo je klubu iz San Sebastiana treći Kup Kralja u historiji, prvi nakon 1987. godine.

Susret će ostati upamćen i po tome da je ovo prvo finale Kupa Kralja u kojem je sudila jedna žena, riječ je o 34-godišnjoj Guadalupe Porras koja je imala ulogu asistenta.

Top Komentari

Marco_Materazzi
nek je i ovaj sociedad nesto osvojio
7 2
Barca.forever
Nastavilo se proklestvo :)
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi