Real Sociedad slavio u baskijskom derbiju, dva autogola San Josea
Foto: EPA

La Liga, 35. kolo

Real Sociedad slavio u baskijskom derbiju, dva autogola San Josea

Midhat Šljivak

Veliki bakijski derbi odigrali su danas na Anoeti u San Sebastianu domaći Real Sociedad i Athletic Bilbao, a na kraju je domaća ekipa slavila pobjedu rezultatom 3:1.

Pravi tragičar ovog meča je fudbaler gostiju iz Bilbaa Mikel San Jose koji je postigao čak dva autogola.

Prvo je u 15. minuti nesrpetno reagovao za vodstvo domaćeg tima od 1:0, da bi drugi gol u 36. minuti za Real postigao Oyarzabal za sigurno vodstvo na poluvremenu od 2:0.

San Jose je drugi autogol postigao u 54. minuti za 3:0 nakon još jedne slabe reakcije, da bi pet minuta kasnije Raul Garcia sa penala postavio konačan rezultat susreta od 3:1.

Do kraja su domaći ostali i sa igračem manje nakon što je isključen Pardo, ali promjene rezultata nije bilo i Real je stigao do trijumfa u velikom derbiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 35. kolo:

Real Sociedad - Athletic Bilbao 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije